Připravili jsme pro vás celodenní workshop zaměřený na modelování různých oblastí architektury. Od hrubé architektonické vize až po detailní business procesy a solution architekturu. Přijďte během jednoho dne získat zkušenosti, které Vám umožní ihned začít efektivně a správně modelovat.

Proč přijít

Strávíte celý den s lidmi, kteří mají s modelovacími jazyky, nástroji a modelováním jako takovým mnohaleté zkušenosti. Tyto zkušenosti i nadále získávají na reálných projektech ve firmách všech velikostí. Navíc své znalosti předávají na svých kurzech, a to nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Už jste absolvovali kurzy modelovacích jazyků, ale po příchodu zpět do práce netušíte, jak začít. Máte nějakou repository, ale nevíte, jak s ní zacházet.

Mnoho firem intuitivně cítí potřebu modelovat, ale nedokáže pojmenovat přínosy. Stejně tak tuší, že to nemusí být zkraje úplně zadarmo, ale ví, že časem to přinese konkrétní výhody.

Dostat se do komunity lidí, kteří mají podobné či stejné problémy, často přináší kromě nových kontaktů také spoluhráče, se kterými chcete svůj problém sdílet a začít postupně řešit. Zjistíte, že můžete spolupracovat nejen jeden den na tomto workshopu, ale kdykoliv poté.

Díky tomu, že celý den Vám přinese nejen přenášky našich řečníků, ale zkusíte si i vlastní příklad, získáte kromě znalostí i své první zkušenosti. A obojí považujeme za rovnocenné.

Program

  • 08:00 – 09:00 Registrace
  • 09:00 – 09:15 Uvítání, představení průvodců dne, organizace (Slávek Rydval)
  • 09:15 – 09:45 Jak začít modelovat z pohledu enterprise architektury? (Milan Rubeš)
  • 09:45 – 10:15 Jak začít z pohledu procesů a procesní analýzy? (Ivana Šabatová)
  • 10:15 – 10:30 Přestávka
  • 10:30 – 11:00 Jak začít modelovat z pohledu solution architektury a softwarové analýzy? (Slávek Rydval)
  • 11:00 – 11:20 Případová studie – Enterprise architektura (Milan Rubeš)
  • 11:20 – 11:40 Případová studie – Modelování procesů (Ivana Šabatová)
  • 11:40 – 12:00 Případová studie – Architektura řešení a analýza složitějšího projektu (Slávek Rydval)
  • 12:00 – 13:00 Oběd
  • 13:00 – 14:00 Praktický příklad #1 – účastníci budou rozděleni do tří skupin a pod vedením jednotlivých lektorů vypracují společně jeden příklad.

  • 14:00 – 14:15 Přestávka
  • 14:15 – 15:15 Praktický příklad #2 – účastníci budou rozděleni do jiných tří skupin a pod vedením dalšího z lektorů vypracují společně jeden příklad.

  • 15:15 – 15:30 Přestávka
  • 15:30 – 16:30 Prezentace příkladu – jednotlivé skupiny představí svá řešení, přičemž ostatní budou moci konstruktivně toto řešení oponovat a to opět pod vedením všech tří lektorů.

  • 16:30 – 16:45 Shrnutí dne

Lektoři

Slávek RydvalSolution architekt
Slávek začínal jako programátor, ale postupem času se dostal k návrhu softwaru, posléze k integrační architektuře a v současní době pracuje jednak jako architekt řešení a jednak jako školitel UML (základů i příprav k certifikační zkoušce OCUP 2) a nástroje Sparx Enterprise Architect. S UML přišel do styku již na univerzitě, ale opravdu intenzivně se mu věnuje posledních deset let. Na programování však nezanevřel a občas pár řádek kódu napíše.
Milan RubešEnterprise architekt
Milan se k modelování poprvé dostal před mnoha lety v roli enterprise architekta ve velké finanční společnosti. Nyní působí jako konzultant ve společnosti Goodea a pomáhá organizacím různých velikosti a různých zaměření se zaváděním a řízením enterprise architektury podle standardů TOGAF a ArchiMate. Oba standardy zná do nejmenších podrobností a své zkušenosti předává ostatním v roli školitele různých typů kurzů ArchiMate a TOGAF.
Ivana ŠabatováProcesní analytik
Ivana se procesy zabývá již od dob studií Technické kybernetiky a procesy jí stále baví. V roce 2016 založila společnost sabi consulting s.r.o., která mj. pomáhá svým klientům modelovat, optimalizovat a automatizovat byznys procesy. Vedle konzultační činnosti také působí jako lektorka v oblasti procesního modelování (kurz BPMN2 a příprava na certifikaci OCEB2) řízení IT služeb (ITIL®) a informační bezpečnosti (TISAX, ISO27001).

Prostory

Prostory partnerské společnosti Inventi, Táborská 940/31, 140 00 Praha 4

Vstupné

5900 Kč

(cena uvedena bez DPH)

Vstupné pro jednu osobu je 5900 Kč do 30. 9. 2019, při registraci po tomto datu 6900 Kč bez DPH. V ceně workshopu je kromě samotného vstupu také celodenní občerstvení a materiály.

Máte-li jakékoliv další dotazy, neváhejte nás kontaktovat.

Registrace

Jméno*

Příjmení*

Email*

Telefon*

Fakturační údaje

Jméno a příjmení / Organizace*


DIČ

Ulice*

Obec*

PSČ*

O workshopu jsem se dozvěděl: *

Poznámka

Souhlasím s občasným zasláním informací od partnerů akce